Ångest som man inte vet var den kommer ifrån. Hur är det möjligt?

Vakna med ångest

Vaknar med ångest. Mår illa. Jag förstår inte varför och när jag funderar över det så tycker jag att jag inte har någon anledning till att jag har en depression och känner ångest. Det finns ju människor som har det mycket sämre än jag. Jag har två friska och underbara barn, en bra bostad som jag trivs i, ett bra och välbetalt jobb och bra vänner och människor i mitt liv. Och ändå mår jag inte bra. Jag har gjort en del åtgärder för att bli bra och jag känner att jag försöker, ändå tycker jag det inte går framåt. De åtgärder jag tagit för att jag ska må bättre har tydligen inte lyckats. Jag bytte jobb för att jag inte var helt tillfreds med mitt gamla. Jag träffar psykologer, äter medicin, jobbar med att utveckla mig själv och har stängt ner flera av mina sociala medier.

Med lite distans så känns beslutet som rätt beslut och jag saknar inte de sociala medierna alls. Det gav mig inget när jag var inne på dessa. De mer tog energi en de gav. Och jag har börjat se sociala medier som en ond kraft i vårt samhälle. Människor får sina nyheter därifrån och av någon anledning så har majoriteten ingen aning om vad källkritik är och hur man bör filtrera mellan inlägg. Människor bara trycker på dela knappen utan att tänka. Detta gör att missinformation och annat otyg sprids som ogräs utan att folk lägger märke till det eller ens bryr sig. Det provocerar mig och gör mig både ledsen och arg. Men det absolut värsta med denna trenden är att annan media anpassar sig. Inte på det sättet att de sprider missinformation kanske, men de vinklar nyheter på ett sätt för att det skall generera klick, tittare och passa in i de sociala mediernas värld. Detta gäller mest nyhetsprogrammen som sänds på mornarna. De kan ha ett helt inslag om en trendande hashtag. Jag har sett inslag där de diskuterat en diet som baseras på din blodgrupp. Det är skrattretande och skrämmande. Här måste de etablerade medierna ta sitt ansvar och stoppa spridningen av sådan här smörja och istället slå hål på myterna. Detta blir allt viktigare då som jag skrev tidigare, allt fler människor konsumerar sina nyheter på sociala medier och morgonprogram.

Kan det vara sådana här tankar och idéer som får mig att känna ångest?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *